27 Nisan 2014 Pazar

Crysis 3 DirectX 11 Sorunu Çözümü

Merhaba arkadaşlar Call of Duty Ghosts'ta çalışan dxcpl dosyası Crysis 3'te de oluyormuş :).Hemen PC'ye kurup denedim fakat çok fazla kasıyor hemde grafikleri en düşüğe çekmeme rağmen.Ama yinede paylaşayım dedim.DirectX 11 isteyen tüm oyunlarda bu yönetimi deneyip uygulayabilirsiniz.Neyse lafı fazla uzatmadan Crysis 3'ü DirectX 10 ve 9'da nasıl çalıştıracağımızı gösterelim.

Programın çalışması için gereken şartlar;

1-Windows 7 64 bit Ultimate olması gerekiyor yoksa program çalışmıyor.
2-Blackbox vb. sürümlerde çalışma olasılığı düşüktür,çünkü bu versiyonların oyunun boyutunu düşürerek kota dostu oluyor fakat bazı dosyalar eksik olduğundan çalışmayabiliyor.
3-Reloaded Skidrow sürümlerde çalışma olasılığı %100'dür.
4-Microsoft .NET Framework 4.5 yüklü olması gerekiyor.

Crysis 3 Sistem Gereksinimleri DirectX 10

İşlemci: AMD Athlon II X4 640 Processor,İntel Core 2 Quad q9650
Ram: 4 GB
Ekran kartı: ATI Radeon HD 4800,Nvidia GeForce 9800 GTX

BU SİSTEMDEN DAHA DÜŞÜK SİSTEMDE DENEYİP OLMUYOR DEMEYİN.!!

DİRECTX HATASI İÇİN;

1-Crysis 3'ü indirin.
2-Bu Dosya'yı oyunun ana klasörüne atın.
3-Dxcpl.exe'yi yönetici olarak çalıştırıp sağda yer alan “Edit list” butonuna tıkladıktan sonra Crysis3.exe dosyasını buluyoruz.
4-Tamam'a tıklayıp çıktıktan sonra en altta yer alan “Feature level limit” seçeneğini 11_0 veya 11_1 olarak değiştiriyoruz. Daha sonra “Force Wrap” seçeneğini aktif edip tamama tıklayıp çıkıyoruz.

NOT:Eğer oyunda kasma yaşıyorsanız tüm grafik ayarlarını düşürün.Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.Oyun oynarken görev yöneticisine açıp Crysis3'ü bulun ve sağ tuş ile tıklayıp öncelik atayı normalden gerçek zamanda olarak ayarlayıp oyun tekrar gelin.

NOT 2:Eğer yine hata verir ise Feature level limit'i 10_0 olarak deneyin.

2 yorum:

  1. Ekran kartım directx 11 desteklemiyor lakin burdaki paylaştığınız çözümü aşağıdaki işletim sistemi ile denesem oyunda bir kasma olurmu önerdiğiniz sistem gereksinimlerine yetiyormu acaba?
    i3 350 m 2.27
    gt 335m
    4 gb ram
    Windows 7 64 bit

    Teşekkürer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasma olabilir çünkü Crysis 3 çok ağır bir oyun.Ayrıca siz bu yöntem ile ekran kartınızın desteklemediği bir oyunu açıyorsunuz.

      Sil

Lütfen küfür,argo ve hakaret içeren sözler yazmayınız aksi takdirde yorumunuz yayımlanmayacaktır.Güvenirlik açısından anonim kullanıcıların yorum yapması devre dışı bırakıldı.