1 Mayıs 2014 Perşembe

Google Chrome SSL Bağlantı Hatası Çözümü

Geçtiğimiz haftalarda yeni internet yasasının yürürlüğe girmesiyle beraber internette bazı sıkıntılar baş göstermeye başladı. Bu süreçte sıklıkla Google,Facebook ve Youtube gibi yurt dışı lokasyonlu bazı büyük sitelere girerken SSL bağlantı hatası alınabiliyor.Yeni internet yasasıyla birlikte hayatımıza giren yeni yasaklarla artık sitenin komple engellenmesi yerine sakıncalı görülen alt sayfaları tek tek kapatılacak.Bu durumla ilgili teknik bazı çalışmalardan ötürü olsa gerek son günlerde birçok sitede SSL bağlantısı hatası ile karşılaşabilirsiniz.İnternet servis sağlayıcılarınızla ya da sisteminizdeki çerezlerle ilgili olan bu sorunu aşağıda anlatıldığı gibi çözebilirsiniz.


1. YÖNTEM
Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde bulunan saat ve tarihe tıklayarak tarihin ve saatin güncel olup olmadığını kontrol edin.
Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra büyük ihtimalle sorununuz düzelecektir.

2.YÖNTEM

Denetim Masası\Ağ ve İnternet\İnternet Seçenekleri\İçerik\ SSL durumunu sil.
Yukarıdaki yolu takip ederek SSL önbelleğini temizleyin.



3. YÖNTEM

Bilgisayarınızın dns adresini Google DNS olarak değiştirebilirsiniz.
Google DNS Adresleri
8.8.8.8
8.8.4.4
1-İlk önce Görev çubuğu (TaskBar)'nun en sağında bulunan ekran ikonuna sağ tıklayın.


2-Çıkan seçeneklerden "Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç" a tıklayın.


3-Açılan pencereden "Yerel Ağ Bağlantısı" yazan bağlantıya tıklayın.


4-Açılan pencerede "Özellikler" e tıklayın.
5-Yine açılan pencerede "İnternet Protokolü Sürüm 4(TCP/IPv4)" seçeneğini seçili hale getirin ve "Özellikler" e tıklayın.


6-Açılan pencerede "Aşağıdaki IP Adresini Kullan"seçeneğini işaretleyip yine aşağıdaki "Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan" seçeneğinin altındaki DNS adreslerini istediğimiz DNS adresleriyle değiştiriyoruz ve onaylıyoruz.
DNS Adreslerini değiştirdikten sonra tekrar deneyiniz.


ÖNEMLİ NOT:Arkadaşlar 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 DNS'si yerine 156.154.70.1 ve 156.154.71.1 DNS'sini kullanırsanız Google tabanlı hizmetler daha hızlı açılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen küfür,argo ve hakaret içeren sözler yazmayınız aksi takdirde yorumunuz yayımlanmayacaktır.Güvenirlik açısından anonim kullanıcıların yorum yapması devre dışı bırakıldı.