26 Nisan 2014 Cumartesi

Call of Duty Ghosts DirectX 11 ve RAM Fix Sorunu Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bomba gibi bir paylaşım yapacağım.Bildiğiniz üzere yeni çıkan oyunlar DirectX 11 zımbırtısı istiyor.Sorun neyden kaynaklanıyor diyorsanız ekran kartından kaynaklanıyor,oyunun istediği DirectX 11 sizinki 11'den düşükse hata verebiliyor.Bende internetten araştırıp dxcpl adlı exe uzantılı dosyayı buldum.Programı yapan Windows o yüzden virüslü falan değil.

Programın çalışması için gereken şartlar;

1-Windows 7 64 bit Ultimate olması gerekiyor yoksa program çalışmıyor.
2-Blackbox vb. sürümlerde çalışma olasılığı düşüktür,çünkü bu versiyonların oyunun boyutunu düşürerek kota dostu oluyor fakat bazı dosyalar eksik olduğundan çalışmayabiliyor.
3-Reloaded Skidrow sürümlerde çalışma olasılığı %100'dür.
4-Microsoft .NET Framework 4.5 yüklü olması gerekiyor.

Call Of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri DirectX 10

İşlemci: AMD Athlon II X4 640 Processor,İntel Core 2 Quad q9650
Ram: 4 GB
Ekran kartı: ATI Radeon HD 4670,Nvidia GeForce 9500 GT

BU SİSTEMDEN DAHA DÜŞÜK SİSTEMDE DENEYİP OLMUYOR DEMEYİN.!!


DİRECTX HATASI İÇİN;

1-Call Of Duty Ghosts'u indirin.
2-Bu Dosya'yı oyunun ana klasörüne atın.
3-Dxcpl.exe'yi yönetici olarak çalıştırıp sağda yer alan “Edit list” butonuna tıkladıktan sonra iw6sp64_ship.exe dosyasını buluyoruz.
4-Tamam'a tıklayıp çıktıktan sonra en altta yer alan “Feature level limit” seçeneğini 11_0 veya 11_1 olarak değiştiriyoruz. Daha sonra “Force Wrap” seçeneğini aktif edip tamama tıklayıp çıkıyoruz.

RAM FİX HATASI İÇİN;

1-Dxcpl dosyasının içinde Update 1 ve Ram Fix adlı torrent dosyalarını indirip kurduktan sonra updateleri kurduktan sonra sorunumuz çözülüyor.

NOT:Eğer oyunda kasma yaşıyorsanız tüm grafik ayarlarını düşürün.Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.Oyun oynarken görev yöneticisine açıp iw6sp64_ship'i bulun ve sağ tuş ile tıklayıp öncelik atayı normalden gerçek zamanda olarak ayarlayıp oyun tekrar gelin.

NOT 2:Eğer yine hata verir ise Feature level limit'i 10_0 olarak deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen küfür,argo ve hakaret içeren sözler yazmayınız aksi takdirde yorumunuz yayımlanmayacaktır.Güvenirlik açısından anonim kullanıcıların yorum yapması devre dışı bırakıldı.