14 Nisan 2014 Pazartesi

DayZ Multiplayer - Coop + Lan Oynama [Standalone]

Merhaba zombi sever arkadaşlar,gerçekte olmasa da sanalda hayatta kalma mücadele veren arkadaşlar için yapılan yazıma hoşgeldiniz :).Bugün sizlere tam bir hayatta kalma oyunu olan daha Alpha sürümde bile oldukça ilgi gören DayZ'nin multiplayer nasıl oynanır bu yazımda sizlere anlatacağım.
İlk önce DayZ'nin v0.45.123.906 sürümünü indirin.

Kurulum;

Server Kurulumu(Tunggle veya Hamachi)
------>Server Kurulumu(Tunggle veya hamachi)<------

1- Dosyaları İndirin: Mediafire
2- İndirdiğiniz dosyaları rar'dan çıkarın ve dayz klasörünün içine atın. 
3- Server.cfg dosyasını açın. 4- Host adını, server şifresi olacaksa server şifresini, admin şifresini, Max Oyuncu Sayısını Kendinize Göre Düzenleyin.5- Tunggle'ye girin ve DayZ [Standalone] aratarak çıkanlardan birine girin. Dayz.exe'yi Masaüstüne Kısayol Olarak Gönderin. Kısayola Sağ click Özellikler Kısayol Hedefte " işaretinden sonra bir boşluk bırakarak -server -port= 2325 -config= server.cfg -cfg= basic.cfg -profiles= dayzea.ChernarusPlus Yapıştırın.
6-
Kısayolu açın, Sonrada Steam2WrapperLauncher'den Oyuna girin. Remote Bölümüne gelin ve IP'niz IPv4 Adresinizdir Portunuzu 2325  Yazarak Oyuna giriniz. Arkadaşlarınız Tunggle IP'inizle Server'a girecektir. Veya Hamachiden Kurduysanız Hamachi IP'nizle Hamachi İle Kurmak İçin server.cfg'de IP bölümüne Hamachi IP'nizi Yazmalısınız.

Anlamayanlar için Video:



YA DA:

1- Yukardaki Dosyayla birlikte bunu indirin: Mediafire
2- Aynı Şekilde İlk Açıklamadaki Dosyayı İndirip(YADA Tarafının Üstündeki Açıklama) Rardaki Dosyaları Çıkarın ve dayz'nin içine atın.3- Bu Açıklamadaki İndirdiğiniz Programı Açın.4- Add Your Server NOW! tıklayın.(Tunggle'den DayZ [Standalone]'ye giriş yapmış olmanız gerekir.) 5- Tunggle IP yazan yere tunggle programının sol altında gözüken IP'yi yazın. Server Portu 2325 Şekilde girin.6- Game Version yerine Oyununuzun versiyonunu yazın.7- DayZ Admin Yerine Tunggle Kullanıcı İsmini Yazın.8- How Many Players are Allowed Yerine Server'a Kaç Kişi girebileceğini Yazın.( Fazla Lag olmaması için 10 yada 15 kişi Öneririm.) 9- Ülke İsmini Yazın, Server 24/7 mi Olacak evet veya hayır diyin, Time of Day Bölümünde Zamanı Seçin. Do İtems Save Bölümüne yes veya no yazın.(Kaydedilmesi için, Konun En Altındaki Çözümü Okuyun.10- Oyuna Steam2WrapperLauncher'den girin. Play Dedikten Sonra Remote Bölümüne Gelerek Tunggle IP'nizi ve Portunuzu 2325 Yazarak Oynamaya başlayın.



----->Save Sorunu Çözümü<--------

Önemli: Bu Çözüm Sadece Kendi Kurduğunuz Server'da Geçerlidir.
1- C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts Dosyasını Not defteri Kullanarak Açın. Windows 8 veya 8.1 için Arama yerine gelin ve Not Defteri Diye aratıp Not Defterine Sağ click Yönetici Olarak Çalıştır diyin. Üst Taraftan Dosya Aç tıklatın ve C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts gidip sağ altta seçili olan metin belgeleri (.txt) Seçeneğini Tüm Dosyalar Olarak Değiştirin ve hosts dosyasını açın.2- En Alta Şunu Ekleyin: 78.47.88.90 dz.bistudio.com ve Kaydedin Çıkın.
3- Çözüm Bu Kadar İyi Oyunlar.

KURULUM

1- Setup'ı Çalıştırın ve kurun.
2- Kurduğunuz Klasörü Açın.
3-  DayZ_Updater.exe'ı Yönetici olarak çalıştırın ve Güncellemelerin tamamlanmasını bekleyin.
4- Güncellemeler tamamlandıktan sonra PLAY'e Tıklayın..
5- Server Listesi Yenilene kadar bekleyin. Yeşil Renkli bir server seçin ve JOİN'e Tıklaın
6- Eğer Üstteki Olmazsa, Untie Patch İndirin.
7- İndirdiğiniz Klasör ve klasörlerin içindeki dosyalar hariç herşeyi silin.(Untie Patch'in içindekiler Değil.)
8- Untie Patch'i Rar'dan Çıkarın ve Dayz Klasörünün içine Atın.
9- DayZ_v44.exe'den oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın.
10- Oyun Açıldıktan Sonra Play>Remote Gelin. Bulduğunuz Bir Server'ın IP Adresini ve Portunu Yazın.
11- İyi Oyunlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen küfür,argo ve hakaret içeren sözler yazmayınız aksi takdirde yorumunuz yayımlanmayacaktır.Güvenirlik açısından anonim kullanıcıların yorum yapması devre dışı bırakıldı.